Как се става милионер в One Coin. На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи! -
togeo.alle.bg сайт на Тодор Георгиев

Робърт Кийосаки- перфектният бизнес

Робърт Кийосаки - кратка биография 
Роден 1947 г. на о.Хаваи (от 1959 г. Хаваи е приет за щат на САЩ), четвърто поколение японски американец (от смесен брак).

Завършва гимназия на острова, след което в 1965 г. се записва в Търговска морска академия, Кингс Пойнт, щата Ню Йорк.

1969 г. завършва и започва работа като помощник капитан на танкерни кораби в „Стандарт ойл”. Не изкарва и година и по собствено желание се записва като доброволец във войната с Виетнам.

Около две години е на военно обучение и прекарва година във Виетнам, като пилот на боен хеликоптер.

1974 г. започва работа като търговец в „Ксерокс” в столицата на Хаваи. След четири години започва собствен бизнес – произвежда портфейли от найлон и велкро за сърфисти. 

1984 г. продава фирмата и заедно с жена си организират образователни курсове – обучения по инвестиране и повишаване на финансовата интелигентност. 

1996 г. създават образователна игра „Cashflow” по подобие на „Монополи”.

Двамата със жена си инвестират постоянно във недвижимо имущество, като последният им проект е жилищна сграда с 300 апартамента в гр. Тълса.

===================================================
Всички книги на Р.Кийсаки се отличават с достъпен, обикновен език, но носещи доста информация и поука, не само в областта на финансите. Нашият сайт Ви ги препоръчва, заслужава си цената и я надвишава многократно (за разлика от подобните примамливи заглавия и талаши, които не струват и хартията на която са напечатани). Уверете се сами.

Ето някои подбрани откъси:

„Във всеки от нас има добър човек, зъл човек, алчен, беден, страхливец, измамник, герой, лъжец, скъперник, любовник, неудачник... и какво ли още не. Израстването е процес, при който избираме в кой от всички тези персонажи искаме да се превърнем. На кой персонаж ще се уподобим и ще съживим ”.

„Не е важно като пораснете дали ще станете лекари, филмови звезди и т.н. Важно е колкото повече растете, толкова по-почтени и достойни за доверие да ставате. Много хора стават по-любезни, но не непременно и по-почтени, дори по-лошо усъвършенстват се в лъжите ”.

„Уроците са безценни само, ако си смирен и имаш желание да се учиш от грешките си. Защото бързият успех може и да те убие. Когато успехът и некомпетентността се срещнат, катастрофата не е далеч ”.

„Хора лишени от вяра, смелост и визия за бъдещето виждат предстоящите промени едва когато вече е прекалено късно да направят нещо.
Затова богатият татко ни даваше често примери от Библията: 
- Представяте ли си каква вяра трябва да е имал Ной, за да отиде при семейството си и да заяви: „Господ ми каза, че ще настане потоп, затова трябва да си построим плаващ затворен ковчег ”.

„Винаги следете промените в законите в държавата. Всеки път когато важен закон се променя, се променя бъдещето ”.

„Бизнес опит не може да се натрупа от учебниците и в класната стая”.

"През 1913 година е създаден Федералният резерв на САЩ. Това може би е най-важната дата в историята на страната, когато правилата за глобалните пари започват реално да се променят. Работещите за заплата хора би трябвало да запомнят тази дата като начало на атаката срещу личните им богатства.

Първо, Федералният резерв на САЩ не е правителствен обект. Това е мит. Нито е държавен обект. Тази банка е притежание на едни от най-богатите хора на света.

Когато Федералния резерв е създаден, най-богатите хора на света поемат контрола върху паричната система на най-богатата страна на света... и после променят правилата за парите.

Днес американците настояват правителството да защитава американските работни места и американските интереси. От време на време чувам да казват: „Купувайте американското” или „Поддържайте американския бизнес”. Е, вече е прекалено късно. Това са безсилни викове на отчаяни хора. През 1913 година най-богатите хора на Земята поеха контрола върху парите на света, като поставиха под контрол най-богатата световна икономика – икономиката на САЩ.

Те промениха правилата, но не го съобщиха на всички.

Днес икономиката на САЩ технически е банкрутирала, а хазната им е пълна с документи за собствената им задлънялост, известни като бонове и държавни ценни книжа, сметки, които децата на бъдещите поколения ще трябва да плащат. 

Тази кражба на богатство продължава, тъй-като милиони хора работят във фирмите на богатите, пестят пари в банките на богатите и инвестират в активите на богатите (като акции, бонове и взаимни фондове) чрез банкерите на богатите.
Системата е замислена в международен план така, че да взема и контролира колкото може повече от вашите пари... законно".

Успхът е лош учител.

Разликата между богатия и бедния е какво правят в свободното си време.

Ако 20 мин. след започването на покера не знаеш кой е измамения, значи си ти.

Професионалистите имат треньори. Човек се става с обучение, но и със самообучение.

Парите и властта са идея. Нищо повече от идея родена в главите на умните хора.

Провалите са неделима част от успеха. Страхът да не сгрешиш е най-голямата грешка. Защото добрата преценка идва от опита, а опита идва от грешките.

Инвеститор - способността да подбереш и заработят в екип млади амбициозни хора.
В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg