Как се става милионер в One Coin. На човек никога не му се дава желание, без в същото време да му се даде и силата да го осъществи! -
togeo.alle.bg сайт на Тодор Георгиев

Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх

Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх
Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх


Геше Майкъл Роуч

 Геше Майкъл Роуч изнесе  лекция на тема „Как да постигнем успех в бизнеса и в живота без страх“.

Геше Майкъл Роуч е един от основателите на Andin International Diamond Corporation, компания, която е започнала от нулата и е достигнала годишни продажби от 200 милиона долара, наскоро купена от Уорън Бъфет, втория най-богат човек в Америка.

Майкъл Роуч е автор на книгите „Шлифоващият диаманти”,”Кармичен мениджмънт”, „Градината”, публикувани от издателство Жануа’98 в България. 

В „Шлифоващият диаманти” той разказва как е използвал древната мъдрост на Тибет, за да създаде компанията Andin – една от най-бързо развиващите се компании в историята на Ню Йорк. Тази книга се превръща в световен бестселър и е преведена на 20 езика. Тя е помогнала на над 3 милиона души в света по пътя към постигането на личен и бизнес успех.

След завършване на гимназията Майкъл Роуч е получил Президентския медал лично от президента Ричард Никсън в Белия дом. Завършил е с отличие университета Принстън. Майкъл Роуч е бил консултант и член на управителния съвет на множество правителствени организации и държавни агенции – от Библиотеката на Конгреса на САЩ до Руската академия на науките. Владее добре редица азиатски и други езици и е първият западноевропеец, на когото е присъдена докторска степен от университета "Сера Мей" в Тибет – един от най-старите университети в света.

Майкъл е и пионер в областта на системите за информационни технологии, неговите нововъведения се използват в световен мащаб и намират място в някои от най-мащабните проекти с бази данни. В момента той пътува по целия свят и преподава на отделни хора и цели фирми, как принципите на Шлифоващият диаманти могат да накарат всеки човек и всяка компания да достигнат изключително високо ниво на успех във всеки аспект на бизнеса и живота.

През 2011 България бе първата държава от Централна и Източна Европа, която Геше Майкъл Роуч посети.

Ето откъси от книгата „Шлифоващият диаманти”:

„Въз основа на подбрани принципи от древната мъдрост на будисткото учение успях да изградя диамантния отдел на „Андин Интернешънъл”, превръщайки го от нула в световно предприятие с годишен оборот от милиони долари. Не го постигнах сам, нито се ръководех единствено от собствените си възгледи, но мога да заявя, че докато заемах поста вицепрезидент, повечето решения и предприети действия в нашия отдел се обуславяха от три основни принципа...

Първият от тях се състои в това, че бизнесът трябва да е успешен – той трябва да носи пари. В Америка и в редица други западни страни преобладава убеждението, че да преследваш успеха и да забогатяваш е непристойно за хора, които се опитват да водят духовен живот. Според будистката мъдрост обаче парите сами по себе си не са зло. Всъщност човек, който разполага със значителни ресурси, има възможност да прави много повече добро, от онзи, който е лишен от тях...

Вторият принцип гласи да се наслаждаваме на парите. Т.е. да се научим как да поддържаме ума и тялото си в добро здраве, докато печелим парите си. Дейността по създаване на богатство не трябва да ни изчерпва физически и психически до степен, в която ще ни е непосилно да се радваме на спечеленото.

Третият принцип се състои в това, че когато решим да приключим своя бизнес, да можем да погледнем назад и честно да си кажем, че годините, които сме му посветили, не са били лишени от смисъл.“

ВСИЧКИ НОВИНИ – ТУК

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.
Уебсайт в Alle.bg